html site templates

Sportongeval

Wat te doen bij een sportongeval ?
 
Badminton is niet alleen een toffe, maar ook een heel intensieve sport waarbij spelers tot het uiterste durven gaan. Een sportongeval of overbelasting van spieren of gewrichten is dan natuurlijk niet ondenkbaar. Maar wat moet je doen als je gekwetst bent tijdens het badmintonnen?
Neem direct contact op met onze secretaris of regel alles via e-mail info@shuttlepuurs.be

Wat dient er te gebeuren ?
  1. Vul een schadeaangifte volledig en duidelijk in. Als er lichamelijke letsels zijn, wordt een medisch attest van de behandelende geneesheer verzocht, waarin de aard van de letsels, de vermoedelijke duur van tijdelijke ongeschiktheid en zo nodig een schatting van eventueel blijvende invaliditeit worden opgegeven. Het aangifteformulier vind je hier.
  2. Bij ontvangst van de schadeaangifte wordt je een schadebeheerder toegewezen. Hij bevestigt je de opening van het schadedossier en volgt dit persoonlijk op. Aarzel niet hem te contacteren bij elke vraag. U vindt zijn naam, telefoonnummer en dossiernummer steeds op elke briefwisseling terug.
  3. Je dient je medische kosten eerst aan te bieden bij jouw mutualiteit. De originele afrekening van de mutualiteit moet naar de schadebeheerder gestuurd worden. Gelieve bij het sturen van correspondentie steeds de naam van de schadebeheerder en het dossiernummer te vermelden.

Nog enkele tips :

  • Hou steeds van alles een kopie bij en leg zelf een persoonlijk dossier aan. Zo kan je alles een stuk beter opvolgen.
  • Vermeld duidelijk dat het om een ongeval gaat zodat er geen discussie mogelijk is. (Bijvoorbeeld : " Val tijdens wedstrijd")
  • De ongevallenverzekering werd afgesloten door de VBL. Voor gedetailleerde informatie over de betalingsmodaliteiten en/of franchise verwijzen we je door naar de website of secretariaat van Badminton Vlaanderen.